Danske Volbeat har taget Amerika med storm de forgangne år. Drengedrømmen om at slå igennem på de amerikanske hitlister er blevet til virkelighed. I dag udsender gruppen deres sjette album ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’
“Jeg tror ikke på, at toppen af bjerget findes. Toppen af bjerget er en undskyldning for, at man er træt, udbrændt eller ikke kan fortsætte. Men toppen af bjerget – det findes sgu ikke.”
Blikket i Michael Poulsens øjne sagde det hele. Manden med mørke hageskæg og det tilbageredte hår mente det, han sagde.
Vi sad i et lille lokale bag scenen i KB Hallen og talte sammen. Der var et par timer til, at Michael og resten af hans band, Volbeat, skulle spille en for længst udsolgt koncert i den berømte arena, hvor tusindvis af fans et halvt århundrede tidligere havde skreget lungerne af led til tonerne af The Beatles.
Det var en fredag i februar 2008. Volbeat var på det tidspunkt på vej til at blive verdenskendte i Danmark. Ikke mindst takket være megahittet ‘The Garden’s Tale’, hvor Johan Olsen fra Magtens Korridorer havde sunget med. Den udsolgte koncert i KB Hallen var endnu et klap på skulderen til bandet, der udover Poulsen, på det tidspunkt talte bassisten Anders Kjølholm, guitarist Thomas Bredahl og trommeslager Jon Larsen. Et halvt år forinden havde de i silende regnvejr åbnet Orange Scene på Roskilde Festival og efterfølgende været opvarmning for legendariske Metallica, der på deres sommerturne lagde vejen forbi Århus.
Det gik med andre ord allerede strålende for Volbeat. Men Michael Poulsen var langt fra færdig, lod han forstå. Toppen af bjerget, var der ikke noget der hed. Han ville videre. Han ville mere. Helt konkret var Poulsens plan at få Volbeat etableret i Amerika. Et land med stolte rock- og metaltraditioner. Og hvor flere af Poulsens musikalske inspirationskilder som Elvis Presley og Johnny Cash var fra.
Jeg spurgte ham, om det ikke ville blive lidt af en omvæltning for bandet, der nu havde vadet i succes i mere end et år, at komme til et land, hvor ingen kendte hverken dem eller deres musik. Men det bekymrede tilsyneladende ikke Poulsen:
“Det bliver måske lidt som at starte forfra, men så gør vi det. Det vigtigste er at komme over og vise flaget, og så må vi gøre vores bedste for at overbevise amerikanerne om, at danskerne er de bedste heavy rock musikere.”
Et par timer scenen væltede Volbeat KB Hallen med et brag af en koncert, hvor publikum skrålede med på ‘The Garden’s Tale’, ‘Radio Girl’ og ‘Sad Man’s Tongue’. Umiddelbart herefter pakkede Volbeat saddeltaskerne og red vest på mod de amerikanske jagtmarker.
Det har mange andre danske musikere og grupper gjort for dem. Men få – måske i virkeligheden kun Aqua – har i samme grad haft held med at udleve den amerikanske drøm musikalsk som Volbeat. For her, godt otte år efter den februar aften i 2008, hvor Michael Poulsen og jeg talte sammen i KB Hallen, har amerikanerne i den grad taget gruppen til sig.
Bandet har spillet adskillige store koncerter, både som hovednavn og sammen med de helt store drenge som Metallica og Megadeth. Og har i mellemtiden udgivet tre album ‘Guitar Gangster’s And Cadilac Blood’ fra 2008, ‘Beyond Hell/Above Heaven’ fra 2010 og ‘Outlaw Gentlemen And Shady Ladies’ fra 2013. Alle albums, der har tilført adskillige nye hits til setlisten, og som har bidraget yderligere til Volbeats position som et rockband, der ikke bare sælger i Danmark, men også i USA og flere andre lande.
Nu er bandets nye album ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ omsider klar og rammer pladebutikkerne i dag. Volbeat lyder stadig som Volbeat, men ser lidt anderledes ud end det band, jeg mødte for otte år siden. Således er guitarist Thomas Bredahl blevet udskiftet med amerikanske Rob Caggiano, mens den mangeårige bassist Anders Kjølholm sidste efterår takkede af og blev afløst af Kaspar Boye Larsen. Bag trommerne sidder fortsat Jon Larsen, nøjagtig som Michael Poulsen er at finde på scenens midte ved mikrofonen.
Hvordan amerikanerne, danskerne og resten af verden tager imod albummet, har vi endnu til gode at se. Men mon ikke det nye album kan holde Volbeat-gryden i kog et godt stykke tid endnu. ‘The Devil’s Bleeding Crown’ og ‘For Evigt’ er i hvert fald stensikre hits, der allerede har kørt i radioen i ugevis.
Godt otte år efter, at Michael Poulsen fastslog, at toppen af bjerget ikke fandtes, er bandet ikke desto mindre kommet et godt stykke nærmere. Selv om de uden tvivl selv vil fastholde, at de langt fra er færdige endnu.
Toppen af bjerget findes stadig ikke.
You must be logged in to post a comment Login