2012 blev det varmeste år i amerikansk historie, og senest viste orkanen Sandy, at klimaforandringerne har store konsekvenser. Nu har præsident Obama blæst til klimakamp og vil gøre det ellers så klimaudskældte USA mere bæredygtigt. Derfor har vi her på Kongressen.com besluttet at sætte fokus på den amerikanske klimapolitik med en fast analyse
Man kan beskylde amerikanerne for meget. Men at være specielt optaget af klimaet er ikke en af dem. Noget kunne dog tyde på, at præsident Obama vil forsøge at lave om på dette i sin anden embedsperiode. I sin indsættelsestale for nyligt gjorde han det i hvert fald klart, at tiden, hvor USA var verdens klimasynder, skulle bringes til en afslutning, hvis det stod til ham.
Det bliver ikke nogen let øvelse for Obama at gøre USA grønnere. For en ting er, at mange amerikanere ikke går op i klima. Det er heller ikke just nogen vindersag for Obama, hvis han skal samarbejde med Republikanerne, der i de forgangne år ikke har udvist den store interesse eller vilje til at foretage sig noget på klimaområdet. Af samme grund bliver det også interessant at se, om Obama får held med sin klimakamp, eller om opgaven viser sig for vanskelig.
Derfor er vi her på Kongressen.com glade for at kunne præsentere et nyt fast indlæg under titlen ’Klimabarometer’. Hver den sidste torsdag i måneden, startende i dag, sættes der fokus på et aktuelt tema inden for den amerikanske klimapolitik.
Manden bag analysen er direktøren for den klimapolitiske tænketank Concito, Thomas Færgeman, der overtog direktørjobbet i 2011, da den daværende direktør, Martin Lidegaard blev ny klimaminister.
God fornøjelse med dagens analyse om Obamas klimakamp og med ’Klimabarometer’ fremover.
You must be logged in to post a comment Login