Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Tiden læger åbenbart alle sår – pengene vender tilbage til GOP efter 6. januar fadæsen

Mange virksomheder stoppede deres donationer til GOP efter 6. januar, men nu skovler Republikanerne pengene ind igen.

Mange virksomheder stoppede deres donationer til GOP efter 6. januar, men nu skovler Republikanerne pengene ind igen.

Hvis jeg stod som kasserer i marts måned for Republikanerne, ville jeg måske have løsnet slipseknuden i halsregionen en smule. Gisp. Virksomheder erklærede på stribe, at de ikke ville donere penge til et parti, der nægtede at anerkende valgresultatet, og som ovenikøbet prøvede at gøre det sværere for minoritetsvælgere at stemme. Virksomheders politiske og sociale bevidsthed så ud til at sætte en alvorlig kæp i hjulet for Republikanerne frem mod midtvejsvalget. Men tiden læger åbenbart alle sår, for den virkelighed, som Republikanerne står i i dag, er bestemt ikke den samme, som den var i foråret.

I to artikler fra henholdsvis Politico og Washingtonpost fremhæves det, hvordan en række virksomheder har lavet deciderede kovendinger i forhold til de udtalelser de kom med i vinteren 2021. Boeing og Valero Energy er bl.a. eksempler på det. De er gået fra at sige, at man ikke vil donere til et parti, der ikke anerkender valgresultatet, til nu at gøre præcis det modsatte.

Hvorfor gør de dog det? Svaret er egentligt ret simpelt: De tror, at Republikanerne vinder midtvejsvalget, og de vil satse på den vindende hest. Så meget for den sociale bevidsthed. Guvernørvalgene i New Jersey og Virginia vil uden tvivl forstærke denne effekt af virksomheder og privatpersoner, der trækker i land på tidligere udtalelser.

Demokraterne er dog godt med i indsamlingskampen. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Written By

Otto Lykketoft er bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på international politisk økonomi. Han har tidligere boet i USA, NYC. Tilknyttet Kongressen.com som nyhedsredaktør.

Læs også:

Politisk analyse

Trump administrationen er utilfredse med den måde EU-landene sætter ny sikkerhedspolitisk kurs

Interview

Utahs forbud mod regnbueflag bliver næppe det sidste eksempel på den slags lovgivning, vurderer Peter Edelberg.

Business

Trump-administrationens antagonistiske holdning til Europa kan skabe frygt i erhvervslivet, lyder analysen fra Dansk Erhvervs Søren Friis Larsen

Courtroom

Syv dommere var enige i, at våben, man selv samler, stadig tæller som et våben under USA’s våbenlovgivning

Copyright © 2021 Kongressen