Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Trump tweeter videre – også som #potus

De sociale medier har ifølge Trump selv været afgørende for at han endte som vinder af præsidentvalget. Han fortsætter derfor sin offensive stil på Twitter, Instagram og Facebook.

Af Anna Skovlunde og Nora Sina

Som aldrig før har de sociale medier fyldt i den amerikanske valgkamp. Dagsordenen er blevet sat på Twitter og skandalerne fundet på Youtube. Obama, kongen af sociale medier, kickstartede offensiven på de sociale medier i valgkampen i 2008 og både Clinton og Trump har fortsat i samme stil.

Mens ministerkabalen lægges i Washington, forsætter Trump på de sociale medier, som var det stadig valgkamp. Der er som minimum blevet postet to billeder på Instagram hver dag siden valget. Trumps twitterprofil summer med en blanding af anklager mod New York Times, tweets om lykønskninger af Jeb Bush og Mitt Romney, hvor vellykket besøget hos familien Obama var og hvor godt sammensætningen af ministerholdet går.

Clintons stilhed
Siden valget har Clinton postet ét billede på Instagram. Hun har været inaktiv på Facebook. Hendes twitterprofil har været død siden dagen efter valget, hvor hun tweetede om kvindekamp og håb for USA.

Den tabende præsidentkandidat har så godt som trukket sig tilbage både i den virkelige verden og i den digitale verden.

Det har hendes parti dog. Demokraterne begræder på Twitter, at Trumps valg af chefstrateger er blevet rost af KuKluxKlan. Obama citeres af Demokraterne for at opfordre alle til at komme tilbage i kampen igen. Partiet er på Twitter begyndt at vende tilbage til den politiske hverdag.

Hashtaggeriet
Det er ikke kun det politiske USA, der melder sig på banen på Twitter. Under hashtags som #NotMyPresident og #TrumpRiots får den almene borgers frustrationer frit løb. Det er især de protesterende, der i flæng tweeter under disse hashtags. Efter annonceringen af Stephen Bannon som Trumps nye chefstrateg var hashtagget #StopBannon lynhurtigt spredt på Twitter. Hashtagget ligger i tråd med den generelle kritik af Bannons politiske ståsted.
Trumps støtter bruger derimod fortsat hashtagget #MAGA og #DrainTheSwamp. Samtidig gør de en dyd ud af at vende hashtags til deres fordel. #NotMyPresident bliver til #MyPresident, Clintons #ImWithHer bliver til #HeisWithUs og #StopBannon bliver latterliggjort med hentydninger til hvordan Trump ikke kunne stoppes.
Hele Twitter bliver følelsesladet omkring #ThankYouObama. Den afgående præsident bliver rost og hyldet for hans otte år i det ovale kontor.

Og nu?
Donald Trump roser de sociale medier som kommunikations platform og redskab til at nå ud til befolkningen. Der er ingen tvivl om, at hvad Obama begyndte, er blevet ført videre i denne valgkamp. Det bliver interessant at se om Trump vil forsætte sin aktive stil, når først valgrusen har lagt sig. Det bliver også spændende, om han som præsident fortsat selv vil tweete eller om han vil turde uddelegere denne del af præsidentembedet til et hær af rådgivere.

Et af hans seneste twwets lyder, at Clinton kun har fået flere stemmer end ham ved valget på grund af valgsvindel. Hvilket kunne tyde på, at Trump har tænkt sig at tweete flittigt videre, også som #potus

Written By

Anna Hornshøj studerer statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på internationale relationer. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær. Mobil: 51169690 Mail: annaskovlunde@gmail.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen